Kindereiland

Wat is Kindereiland

Kindereiland is een jaarlijks terugkerend kinderkamp voor kinderen uit Giethoorn.

Ieder jaar in de zomervakantie worden er 2 kinderkampen georganiseerd op het Kraggehuis in Giethoorn. Deze kampen worden georganiseerd door de leiding en basisgroep van Kindereiland. De kinderkampen zijn opgesplitst in Kindereiland Jongsten en Kindereiland Oudsten.

Kindereiland Jongsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 3 t/m 5 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 4 dagen, waarbij de kinderen 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds om 17.00 uur weer teruggebracht worden. De kinderen sluiten de laatste dag van het kamp af met een bonte avond in de kerk met en voor de ouders.

Kindereiland Oudsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 5 dagen, waarbij de kinderen ook 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds weer teruggebracht worden. Bij de Oudsten blijven de kinderen van de 4e op de 5e dag slapen op het Kraggehuis en hebben zij deze 4e avond een Bonte avond in de kerk met en voor de ouders. Daarna zal er een avondprogramma plaats vinden voor deze groep en gaan zij weer richting Kraggehuis om daar te overnachten.

Tijdens deze kampweken worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd op en rond het water en leren de kinderen ook punteren (en wanneer zij dit willen) ook zeilen.

Water staat altijd centraal tijdens Kindereiland, maar dit is ook niet verwonderlijk, want je kunt er in Giethoorn niet omheen.

In het voorjaar worden er op de basisscholen in Giethoorn informatie brieven en aanmeldingsformulieren verspreid onder de kinderen en dat is dan ook het startsein voor het nieuwe Kindereilandjaar. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich zowel via het formulier als online aanmelden voor Kindereiland. Bij 50 aanmeldingen komen de kinderen op de wachtlijst te staan. De basisgroep probeert ook altijd de kinderen die niet in Giethoorn op school zitten, maar er wel wonen van een informatiebrief en een aanmeldingsformulier te voorzien, maar we kunnen voorkomen dat zij er zo nu en dan één missen. Mocht u dus kinderen weten die wel in Giethoorn wonen, maar er niet op school zitten, dan kunt u dit altijd laten weten aan één van de basisgroepleden, middels het contactformulier.

 

Wanneer is Kindereiland?

Kindereiland Jongsten: 15 t/m 18 juli 2019
Kindereiland Oudsten: 13 t/m 17 augustus 2019

 

Wie is Jacco?

Jacco is een Jongetje dat al vele jaren met Kindereiland is meegweest. De meesten kennen hem daarom ook erg goed. Jacco vindt Kindereiland zo ontzettend leuk en kan er daarom geen genoeg van krijgen. 

Jacco vindt het altijd erg leuk om samen met de andere kinderen uit Giethoorn allerlei spelletjes, speurtochten en puzzeltjes te doen. Maar ook houdt hij van zingen, zeilen, knutselen, zwemmen, punteren en het samen zijn. Jacco maakt daarom op Kindereiland altijd heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

's Morgens wanneer Jacco bij de kerk wordt opgehaald met de punters om naar het Kraggehuis te gaan, is hij nog niet helemaal wakker en valt hij tijdens het punteren in slaap. Maar zodra hij op het Kraggehuis is aangekomen en samen met alle andere kinderen het Kindereilandlied heeft gezongen, is hij weer helemaal wakker en maakt de rest van de dag heel veel lol!

Als Jacco na een week Kindereiland thuis is, gaat hij 's avonds met een grote glimlach naar bed en dan droomt hij van alle leuke dingen die hij die afgelopen week op Kindereiland heeft beleeft. Hij verheugd zich dan alweer op het volgende jaar!